Tuesday, March 22, 2011

Melaka impressies

Enkele impressies van een weekje Melaka:

Snotnoedels in slijmsaus
De eerste paar happen was even slikken (!), maar eigenlijk was dit best een lekker schoteltje, zeker als er nog even gedipt wordt in wat chili met sojasaus. De naam klonk als Wei Jiao, Lao Wei maar 't kan feitelijk eender wat zijn hoor. Blijkt dat Lao Wai 老外 "oude buitenlander" betekent, dus erg ver geraak je niet met m'n aanwijzingen! Dus Chinezen onder jullie: any clue as to the name of this dish?

Melaka beach 90210
Silvie stelde een gezellige wandeling langs het strand voor, met eventueel een verfrissende duik in de zee, maar viel ons dat even tegen! Langs een hotel stootten we op een vuile kuststreek, nee nee geen wit strand uit de boekskes, maar bruine modder waar genetisch mislukte krabbetjes en evensvormen tussen vis en amfibie hun dagen slijten. Volgt nog wel een raar filmpje van.





Karaoke op de Groenplaats
Zoals algemeen geweten zijn Chinezen gek op karaoke, waharvan hier dan ook een smaakmakertje. Jammer van het geluid, ze hadden hun speakers op maximum gezet en mijn kleine cameraatje kan dat niet aan.

Saturday Night Boom Car Fest
Blijkt dat enkele tientallen lokale hippe jongeren op zaterdagavond rond 23u langs de MacDo parking congregeren om hun laatste audiosnufjes tentoon te stellen. Ze hangen allemaal nog wel vast aan de wat eenvoudige trance van enkele jaren terug (geen elektro, industrial, deep house, drum'n'bass, zelfs geen streepje metal! ergo: eenheidsworst), maar het was wel een leuke ervaring.

Wat niet op deze filmpjes te zien is, is de eenzame, wat afgezonderde en iets oudere "boom boy", die met zijn proto-boom car wat Maleisische pop-tunes stond te draaien. Niemand stond rond zijn wagen. Alle andere wagens overstemden de zijne. Misschienwas dit wel de pionier die de Melaka boom car subcultuur destijds opstartte; nu echter niet meer dan een vergeten figuur in een vergeten hoek op een stuk beton langs een McDonald's filiaal in een postkoloniaal, kitcherig stadje. Iemand de Last Post, please.



9 comments:

  1. Haifen weet ook niet wat je gegeten hebt.

    ReplyDelete
  2. Wat dan hor = kuey teow in egg gravy
    RECEPT
    http://www.opensourcefood.com/people/tigerfish/recipes/wat-dan-hor-fried-rice-noodle-with-seafood-and-egg-gravy-sauce
    CORRECTE BESCHRIJVING
    http://droolfactor.wordpress.com/
    "charred wok flavoured noodles" = zeer juist! Blijkt geen gemakkelijk gerecht te zijn, en ons bord was wel zoals het moest zijn. Kinda weird, but tasty, zeker als een hapje in wat chili met sojasaus werd gedipt.

    ReplyDelete
  3. Love that BOOM car dude!!!

    ReplyDelete
  4. Seg en dat eten, jullie hadden dat de dag ervoor al gegeten zekers? Hoe hebben jullie dat terug zo netjes op dat bord kunnen mikken?

    ReplyDelete
  5. Kinda weird, but tasty?

    Wij raden de kwal aan!
    Slijmerig maar zeker ook knapperig en tevens prima te dippen in azijn/soja/chili saus.
    A feast of taste and texture!

    ReplyDelete
  6. @tickles
    LOL
    that sais a lot :)

    ReplyDelete
  7. looks like a plate of buttworm in sperm btw
    hehehe...

    ReplyDelete
  8. what a charming coastline indeed :)

    ReplyDelete
  9. coole karretjes!!!
    gelukkig gaat ook iedereen helemaal uit zn dak met zn dure hobby :)
    alleen de gabbers ontbraken eigenlijk dus :)

    ReplyDelete